PAST PRODUCTIONS

DSC03567.jpg

PETER AND THE STARCATCHER

This production was rooted in a child's imagination; as if the story is coming from within the walls of a cardboard box fort. The set and props were made almost entirely of cardboard and found objects.

VIOLET

The folk score of this piece is incredibly rich so what better way to sync the story and the music than to have the actors play their own instruments. The results were better than I ever imagined. 

DSC_4973.jpg

ONCE

Presenting this piece in a studio setting provided the opportunity to play the show in the round. The audience was completely immersed in the instruments and music that form the connective tissue of this breathtaking show. 

THE SECRET GARDEN

Our challenge here was to present this massive piece with minimal resources. The garden was represented by period horticulture prints in various seasons and large archways that morphed around the action of the play.

THE WIZARD OF OZ

Looking for a fresh take on this household name, I looked to contemporary teen angst to inspire my Dorothy, who traveled far and wide only to find that those who cared about her most were already by her side. 

A DOLL'S HOUSE

This deconstructed concept offered a fresh perspective to this classic piece. Chalkboard blueprints, muslin pattern costumes, and a house that literally broke down around the central characters  provided a striking final product.

MILLION DOLLAR QUARTET

Working on this show in several iterations has been a joy. From the current national tour, to productions ranging from intimate venues to mega arenas and everywhere in between.  

CABARET

The many versions and source materials of this musical provided an opportunity to approach the show with fresh eyes and closely examine each moment. The audience was invited into the Kit Kat Klub and given a front row seat to the action.

INTO THE WOODS

I was thrilled to finally get an opportunity to work on one of my favorite musicals. The show was played on a unit style set made of raw wood which with small changes became a tower, a cottage, a forest, the heavens.

PROOF

The many transitions of this piece were brought to life with full-proscenium projected mathematics which mirrored the developing plot and the central character's mental decline.  

© 2014 by Tim Seib
 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey LinkedIn Icon